Toimintatapamme

Toimintatapamme

Teemme lähtökohtaisesti oman pääoman ehtoisia vähemmistösijoituksia yrityksiin. Kohdeyhtiöllämme toiminta nojaa vahvasti yrittäjyyteen, niillä on selkeä tavoite kasvaa ja yrittäjällä on merkittävä omistus yhtiössä. Sijoituksen koko vaihtelee 0,3 ja 5 miljoonan euron välillä tarpeesta ja liiketoimintasuunnitelmasta riippuen. Teemme sijoituksia sekä itsenäisesti että syndikoiden muiden johtavien pohjoismaisten pääomasijoittajien kanssa.

Haluamme osallistua aktiivisesti kohdeyhtiöiden toimintaan hallitus- tai advisortoiminnan kautta ja pyrimme tuomaan lisäarvoa yhtiön strategisten vaihtoehtojen kehittämisestä aina operatiivisen tason asioihin asti kuten myynti, kansainvälistyminen, HR ja rahoitus.

Kohdeyhtiöt

Growth Capital -puolella kohdeyhtiöitämme kuvaavat mm. seuraavat ominaisuudet:

  • Vahva IT-painotus, erityisiä kiinnostuksen alueita ovat mm. IT palvelut, terveydenhuolto, fintech, analytiikka ja tekoälyn teolliset sovellutukset
  • Yrittäjä tai yrittäjätiimi -vetoisuus
  • Liikevaihto on noin 2 – 30 miljoonaa euroa
  • Liikevaihdon kasvu on ollut merkittävää ja kasvu on saavutettu hallitusti
  • Yhtiö on kannattava tai saavuttamassa vakaan kannattavuuden
  • Yhtiön kotipaikka on Suomessa

Venture Capital -puolella meillä on muuten samat kriteerit kuin Growth Capital -puolella mutta liikevaihto voi tyypillisesti olla pienempi ja yhtiössä voi yhä olla selkeä teknologiariski; preferoimme kuitenkin yhtiöitä, joilla on liikevaihtoa ja johdolla osoitus kyvystä skaalata liiketoimintaa.

Copyright M&M Growth Partners © 2018. Kaikki oikeudet pidätetään.